Over Mij

Ik ben Jorjan Mulder (1983), woon in Nijmegen en ben sinds 2005 werkzaam in de ICT.

In het laatste jaar van mijn Masteropleiding, ben ik in 2007 gestart als ontwikkelaar voor een SAP dienstverlener in Rotterdam. Mijn eerste klus was gelijk een uitdagende op een project in Brussel bij de op één na grootste elektriciteitsproducent van Belgie. Het bleek een vliegende start in de ICT.

In de projecten die volgde kwam ik in aanraking met Agile ontwikkelmethoden, zoals SCRUM. Ik raakte geïnteresseerd en kwam er achter dat Agile principles, zoals ‘verwelkomen van veranderende klant behoeftes’, ‘regelmatig werkende software opleveren’, ‘zelfsturende teams’ en ‘voortdurende aandacht voor een hoge technische kwaliteit’ mij op het lijf geschreven waren. Deze manier van werken sluit namelijk perfect aan bij hoe ik zelf ook graag wil werken, lees mijn profielschets.

Mijn interesse voor het testvakgebied is pas later ontstaan. Na mijn afstuderen, kreeg ik in 2009 een rol als testanalist aangeboden op een project bij de Nederlandse Spoorwegen. Mijn programmeerkennis en technische achtergrond kwamen goed van pas bij het inspecteren en beoordelen van de systeemdocumentatie en bij het ontwerpen en uitvoeren van testgevallen. Omdat ik goed weet wat programmeren in houdt, kan ik eenvoudig sparren met ontwikkelaars. In deze gesprekken, maar ook in gesprekken met business analisten over systeemdocumentatie, kon ik echt een beroep doen op mijn communicatieve vaardigheden. Dit voelde goed en ik merkte dat ik een belangrijke bijdrage kon leveren aan de verhoging van de productkwaliteit en het reduceren van de product kosten.

Vanaf dit moment had het kwaliteitsaspect van software mijn interesse gewekt en in 2011 nam ik het besluit om mezelf volledig te gaan specialiseren in het testvakgebied. Ik ben gaan werken als testconsultant voor een middelgrote dienstverlener op het gebied van testen in Arnhem.

Sinds 1 april 2014 werk ik als zelfstandige testconsultant onder de naam van detestspecialist.